| Converter Už jsem došel jak na to :P
Takže..
Budete potřebovat
-Cs 1.6
-demo
-Video Mach 2
Podstata
Máte nahráte demo..Zapnete cs 1.6.
do konzole napíšete playdemo XXX.dem (misto XXX dáte název dema)
Hned po spuštění dema napíšete do konzole startmovie xxx 75( XXX začátek jmen obrázků, 75 je počet framů...můžete nastavit podle sebe.
Počkáte se než se demo donahrává a poté si najdete obrázky.
Otevřete VideoMach 2-popis
Spusťte si program VideoMach 2 (asi dáte stejně jako já non-commercial use).
Program má cca 6 oken a všechny se dají využít. U popisu oken je dobré si program spustit, jen abyste viděli o čem píši.
První okno vlevo nahoře - ukazuje, jak bude výsledný film vypadat, popojíždíte si dole a zhruba vidíte, jak to vypadá.
Druhé okno nahoře uprostřed - ukazuje, jak by film vypadal po použití nějakých efektů
Třetí okno vpravo nahoře - ukazuje informace o barvách, framerate a podobně. Prostě informace o tom, na čem právě pracujete.
První okno vlevo dole - umožňuje shlédnout každý obrázek zvlášť
Druhé okno dole uprostřed - ukazuje vybrané hudební doprovody.
Třetí okno vpravo dole - umožňuje přidávat efekty. Tím se příliš nezabývejte, Virtual Dub toho zvládá mnohem více.
Postup krok za krokem
V okně vlevo dole si načtete obrázky. Klepněte si na první ikonu (jakási žlutá taška) a použijte klasickou metodu - označte si první soubor, zmáčkněte CTRL + SHIFT a vyberte poslední soubor. Tím vyberete i všechny mezi tím. Raději se přesvědčte, že první obrázek je opravdu s číslem 001 a není na něm konzole. Pokud je, tak ho bez milosti smažte (nezachrání ho ani amnestie). Poslední obrázek musí mít číslo největší.
Když klepnete na pootevřenou taštičku nad levým spodním oknem podruhé, přidáte hudbu, která bude váš filmeček doprovázet (důležité, ale toto provede až na konci). Tím je s prvním oknem dole konec.
V prostředním okně, uprostřed dole je ikonka diskety. Zde si nastavíte framerate, výstupní formát, včetně cesty, kam se vám výsledný avi klip uloží. Nejlepší formát je avi nebo mpeg, hlavně zatím nenastavujte žádný kodek (DivX, Xvid), pak by se to ve Videomachu nedalo znovu editovat. Já osobně pracuji s avi, mpeg mi nějak blbne, klip je nekvalitní a nedá se na něj téměř koukat. pak si můžete velikost zmenšit na např 320x240..aby bylo menší a stále se na to půjde koukat...
 |